Muallif Mavzu: Arab tili bo'yicha test sinovlari  ( 24732 marta o'qilgan)

0 Foydalanuvchilar va 1 Mehmon ushbu mavzuni kuzatishmoqda.

N.Nodirbek

  • Jr. Member
  • **
  • Rahmat
  • -aytdi: 4
  • -oldi: 35
  • Xabarlar: 78
  • Jins: Erkak
  • Yaxshilik ham, yomonlik ham Allohdan!
Re: Arab tili bo'yicha test sinovlari
« Javob #15 : 06 Avgust 2011, 11:29:47 »
 :bsm3:
 :asl3:
javoblar:21-a 22-c 23-d 24-a 25-b 26-a 27-b 28-a 29-c 30-b

24 va 26-savolda ismning jins yoki adad jihatdan bo'linishi so'ralgan-mi? Man jins jihatdan bo'linishini hisobga oldim.
Kimki Allohdan qo�rqsa (taqvo qilsa), Alloh uni saqlaydi. Kim Allohdan umid qilsa, Alloh uni noumid qilmaydi. Kimki Alloh yo�lida ehson qilsa, Alloh uning o�rnini to�ldiradi. Shuning uchun taqvoni qalbing tayanchi, diydang jilosi qil! Zero, niyatsizning amali, ezgusizning ajri bo�lmas!
                                     Umar ibn Xattob (r.a)

كوثر

  • Jr. Member
  • **
  • Rahmat
  • -aytdi: 59
  • -oldi: 14
  • Xabarlar: 57
  • Jins: Ayol
Javob: Arab tili bo'yicha test sinovlari
« Javob #16 : 26 Iyul 2013, 10:58:43 »
assalomu alaykum varohmatulloh.
21-a
22-c
23-d
24-d
25-d
26-d
27-b
28-b
29-d
30-c

كوثر

  • Jr. Member
  • **
  • Rahmat
  • -aytdi: 59
  • -oldi: 14
  • Xabarlar: 57
  • Jins: Ayol
Javob: Arab tili bo'yicha test sinovlari
« Javob #17 : 15 Avgust 2013, 05:30:22 »
as.al.
testla nmaga  to'xtab qoldi?

Pofiraxon

  • Newbie
  • *
  • Rahmat
  • -aytdi: 57
  • -oldi: 1
  • Xabarlar: 30
Javob: Re: Arab tili bo'yicha test sinovlari
« Javob #18 : 06 Oktyabr 2014, 12:26:03 »
:bsm3:
 :asl3:
"Durusun Nahviyya" 1-kitobi bo'yicha test savollari

1.Араб алифбосидаги ҳарфлар неча қисмга бўлинади?
A.   1 га
B.   2га
C.   3га
D.   4га
2.Араб тилида сўз туркумлари нечта?
A.   3та
B.   4та
C.   5та
D.   6та
3.Араб тилида феъл неча қисмга бўлинади?
A.   6га
B.   5га
C.   4га
D.   3га
4.Тугал маъно ифода этадиган жумлалар қайси?
A.   Ð¤ÐµÑŠÐ»
B.   Ð˜ÑÐ¼
C.   ÐšÐ°Ð»Ð¾Ð¼
D.   Ҳарф
5.Сўзлар таркибига ккўра неча қисмга бўлинади?
A.   2га (мабний, мўроб)
B.   3га (мозий, музорий, амр)
C.   2га (шамсия, қамария)
D.   Ð¢Ñžғри жавоб йўқ
6.Калом неча қисмга бўлинади?
A.   2га (исмий ва феълий)
B.   2га (мабний ва мўроб)
C.   2га (шамсия, қамария)
D.   3га (мозий, музорий,амр)
7. Охири ўзгармайдиган сўзларнингхиллари нечта?
A.   4та
B.   5та
C.   6та
D.   7та
8.Мабний сўзларнинг турларини белгиланг.
A.   Ҳарфлар, музореъ феълидан ташқари ҳамма феъллар
B.   ÐœÑƒÐ·Ð¾Ñ€ÐµÑŠ феъли, дамирлар, мавсула исмлар
C.   Ð˜ÑˆÐ¾Ñ€Ð° исмлар, шарт исмлар
D.   Ð ва С
9.Нисбий олмошлар қайсилар киради?
A.   الذي، التي
B.   هذا، هذه
C.   أنا، أنت
D.   هو، هي
10.Шарт исмлар қайсилар?
A.   مَنْ، مهما
B.   هذا، هذه
C.   أنا، أنت
D.   الذي، التي
Savollar umuman korinmayapti faqat menda shunaqami? Kecha kompdanam kirdim foydasz

 

"Arab tili" mavzusi bo'yicha fikr-mulohazalar

Muallif Musannif AdhamBo'lim Arab tili saboqlari

Javoblar: 39
Ko'rilgan: 26912
So'nggi javob 21 Avgust 2011, 09:51:36
muallifi N.Nodirbek
Arab tili

Muallif ShohiBo'lim Arab tili saboqlari

Javoblar: 33
Ko'rilgan: 29434
So'nggi javob 07 Yanvar 2011, 12:56:28
muallifi Solihatun
Arab tili

Muallif AzamatBo'lim Arab tili saboqlari

Javoblar: 30
Ko'rilgan: 32214
So'nggi javob 10 Iyun 2010, 00:19:20
muallifi Muhseena
Arab tili darsligi

Muallif SumayyaBo'lim Arab tili saboqlari

Javoblar: 6
Ko'rilgan: 21305
So'nggi javob 14 Fevral 2009, 03:20:56
muallifi ibnUyayna
Arab tili darslari

Muallif Musannif AdhamBo'lim Arab tili saboqlari

Javoblar: 41
Ko'rilgan: 68131
So'nggi javob 25 Sentyabr 2011, 06:39:51
muallifi _IYMONA_