Qiziqarli masalalar, mantiqiy savollar, misol va masalalar.  ( 218005 marta o'qilgan) Chop etish

1 2 3 4 5 6 B


Dilshodbek Toliyev  17 Iyul 2013, 19:25:20

96 kunda

Qayd etilgan


Dilshodbek Toliyev  18 Iyul 2013, 12:13:35

96 -kunni chiqdi.
 

Bir qurt daraxtga chiqib ketyapti. Daraxtning uzunligi 100 metr. Qurt bir kunda 5 metr ko'tariladi va uxlab turguncha 4 metr orqaga qaytib qoladi.
      Aytingchi, qurt daraxtning tepesiga necha kunda chiqadi?

Qayd etilgan


Abdulhafizaka  18 Iyul 2013, 13:38:41

96 -kunni chiqdi.
 

Bir qurt daraxtga chiqib ketyapti. Daraxtning uzunligi 100 metr. Qurt bir kunda 5 metr ko'tariladi va uxlab turguncha 4 metr orqaga qaytib qoladi.
      Aytingchi, qurt daraxtning tepesiga necha kunda chiqadi?
агар Ò›уртни срнида бошÒ›а жонивор бслганда 100 кунда чиÒ›арди лекин Ò›урт 100 кун сшамайди бир неча метр юргач капалакга айланади-ю Ò›олган метрга бир неча минут учиб етволади  ;)

Qayd etilgan


Oshiq  18 Iyul 2013, 17:00:28

28 kunda chiqadi, javop!


Chiqvolib, keyin daraxtning uchiga pilla o'raydi.

Qayd etilgan


Qosimov Mirzabahrom  25 Yanvar 2014, 21:37:29

Shokolad bilan yoshni aniqlash:

Buning uchun 1 haftada qancha shokolad yeyishingizni aniqlaysiz,yani 1 -10 gacha bo'lgan raqamni tanlang.

Nechta shokolad yeyishingiz aniqlangandan keyini 2 ga ko'paytiring

unga 5 ni qo'shing

Hosil bo'lgan sonni endi 50 ka ko'paytiring

Hosil bo'lgan sondan agar bu yil tug'ilgan kuningiz o'tib ketgan bo'lsa 1760 ni qo'shing

Agar tug'ilgan kuningiz hali o'tmagan bo'lsa 1759 ni qo'shing

Hosil bo'lgan sondan tug'ilgan yilingizni ayrib tashlang

agar to'g'ri hisoblagan bo'lsangiz hosil bo'lgan raqamlardan

1 chisi sizning 1 haftada nechta shokolad yeshishingiz bo'lsa qolgani sizning yoshingiz bo'ladi

Qani sinab ko'ring

Men 8 raqamini tanladim uni 2ga ko'paytirdim (8*2=16) va 5ni qo'shdim (16+5=21) uni 50ga ko'paytirdim (21*50=1050) unga 1759ni qo'shdim (1050+1759=2809) undan 1999ni ayridim (2809-1999=810). 8 to'gri lekin men 10 yoshda emasman . "Hosil bo'lgan songa agar bu yil tug'ilgan kuningiz o'tib ketgan bo'lsa 1760 ni qo'shin" degandiz leki bu to'g'ri kelmaydi unga yana 4 ni qo'shish kerak yani 1-ga 1964 2-ga 1953 . Shunda (8*2=16)(16+5=21)(21*50=1050)(1050+1763=2813)(2813-1999=814)
Shunda 8 mening bir haftada yegan shokaladlarim soni 14 esa meni yoshim.

Qayd etilgan


leonardo1024  04 Noyabr 2014, 15:42:50


Qayd etilgan


Smart_AAA  20 Noyabr 2015, 20:15:45

Bir qurt daraxtga chiqib ketyapti. Daraxtning uzunligi 100 metr. Qurt bir kunda 5 metr ko'tariladi va uxlab turguncha 4 metr orqaga qaytib qoladi.
      Aytingchi, qurt daraxtning tepesiga necha kunda chiqadi?

Javob: 28 kun

Qayd etilgan


AbdulazizSaidov  18 Fevral 2017, 09:41:17

Osmonda g'ozlar uchayotganini ko'rgan yerdagi bitta g'oz ularga debdi:
- hoy, 100 g'oz. Men sizlarga qo'shilay
- Biz 100 g'oz emasmiz. Bizga yana shuncha qo'shib, keyin yarimizni qo'shib, keyin yarimizmizni yarmini qo'shilsa, sen 100-bo'lib qo'shilasan.
 Savol: Osmondagi g'ozlar nechta?
36ta

Qayd etilgan


olim_83  14 Mart 2017, 18:24:29

Bir qurt daraxtga chiqib ketyapti. Daraxtning uzunligi 100 metr. Qurt bir kunda 5 metr ko'tariladi va uxlab turguncha 4 metr orqaga qaytib qoladi.
      Aytingchi, qurt daraxtning tepesiga necha kunda chiqadi?
95 kunda

Qayd etilgan


Sitorabonu2016  24 Yanvar 2018, 19:35:59

javob: 96 kunda, chunki 95-kuni qurt 99 metr yuqoriga ko'tariladi va 4 metr pastga tushganda 95 metr yo'l bosgan bo'ladi, 96- kuni esa 5 metr yurib 100 metr masofani to'laligicha bosib o'tadi. : ;)

Qayd etilgan