ActionScript namunalari va natija fayllari  ( 10760 marta o'qilgan) Chop etish

1 B


Usmon  06 Fevral 2008, 14:24:05

Assalomu aleykum!Bu mavzuda o'zimiz tuzgan yoki bizga ma'lum bo'lgan ActionScript (Adobe Flash) namunalari va natija fayllarini joylashtiramiz.

Qayd etilgan


Usmon  06 Fevral 2008, 14:29:20

<a href="http://my-files.ru/Clock_analog.swf" target="_blank" class="new_win">http://my-files.ru/Clock_analog.swf</a>
      Analog soat

ActionScript kodi:
function drawArrow(s, c, i, t, d) {
this.createEmptyMovieClip("mc"+i, d);
this["mc"+i].lineStyle(s, c, 100);
this["mc"+i].moveTo(0, 0);
this["mc"+i].lineTo(0, t);
this["mc"+i]._x = Stage.width/2;
this["mc"+i]._y = Stage.height/2;
}
drawArrow(1, 0x0000ac, 1, -90, 1);
drawArrow(4, 0xd20200, 2, -90, 2);
drawArrow(6, 0x0000ac, 3, -70, 3);
onEnterFrame = function () {
var clock:Date = new Date();
H = clock.getHours();
M = clock.getMinutes();
S = clock.getSeconds();
mc3._rotation = (H*3600+M*59+S)/120;
mc2._rotation = (M*60+S)/10;
mc1._rotation = S*6;
};

Kod 1-kadrga ilinishi kifoya.
Manba: www.metoart.ru (kod farq qilishi mumkin)

Qayd etilgan


Usmon  08 Fevral 2008, 19:22:48

Mana yana bitta soat, faqat bu safar elektron quartz :D:

<a href="http://my-files.ru/Clock_elektron.swf" target="_blank" class="new_win">http://my-files.ru/Clock_elektron.swf</a>

Quyidagi kod 1-kadrga ilinadi:

time = new Date(); //joriy vaqtni oladi
ht = time.getHours(); // ht o'zgaruvchisiga joriy soatni yuklaydi
mt = time.getMinutes(); // mt o'zgaruvchisiga joriy minutni yuklaydi
st = time.getSeconds(); // st o'zgaruvchisiga joriy sekundni yuklaydi
if (st < 10) {st = "0"+st
}
if (mt < 10) {mt = "0"+mt
}
if (ht < 10) {ht = "0"+ht
} // agar soat, minut, yoki sekund sonlari 10dan kichik bo'lsa, ular yoniga "0" qo'yadi
showtime = ht+":"+mt+":"+st;  // vaqtni ko'rsatadi

Shu bilan birga 1 kadrga fon va Dinamic text matn oynasi qo'yiladi. Bu oyna Properties (xususiyatlari) bo'limida Variable (o'zgaruvchisiga)ga "showtime"(qo'shtirnoqsiz) nomi beriladi.
Ikkinchi kadrga esa

gotoAndPlay(1);
kodi ilinadi.
Va mo'jazgina quartz soat hosil bo'ladi.... ;D

Mana bu yerda Flashni o'rganamiz: http://forum.ziyouz.com/index.php?topic=2043.0

Qayd etilgan


boburiy  10 Fevral 2008, 17:14:39

yangilarini kutib qolamiz!!!

Qayd etilgan


Usmon  14 Fevral 2008, 20:53:59

Hammayoq soat bo'p ketdi o'ziyam.  :11
Mana bu soatda yuqoridagisidan farqli tomoni bor. Unda sekund ko'rsatkichi har sekundda emas millisekundda yuradi. Demakki, silliq harakatlanadi

<a href="http://my-files.ru/clwz_new_super.swf" target="_blank" class="new_win">http://my-files.ru/clwz_new_super.swf</a>

Kodi ham birgina joyda farq qiladi. Siferblat  esa ClocX dasturidan olingan :D

Mana kodi:

function drawArrow(s, c, i, t, d) {
this.createEmptyMovieClip("mc"+i, d);
this["mc"+i].lineStyle(s, c, 100);
this["mc"+i].moveTo(0, 0);
this["mc"+i].lineTo(0, t);
this["mc"+i]._x = Stage.width/2;
this["mc"+i]._y = Stage.height/2;
}
drawArrow(3, 0x990000, 2, -53, 2);
drawArrow(5.5, 0xFF9900, 3, -42, 3);
drawArrow(1, 0xFFFFFF, 1, -55, 1);
onEnterFrame = function () {
var clock:Date = new Date();
H = clock.getHours();
M = clock.getMinutes();
S = clock.getSeconds();
MS = clock.getMilliseconds();
mc3._rotation = (H*3600+M*59+S)/120;
mc2._rotation = (M*60+S)/10;
mc1._rotation = S*6 + MS/160;
};

Qayd etilgan


Abdusalom  15 Fevral 2008, 18:43:14

Kam bo'lmang, Usmon!
Keyingi soat juda go'zal chiqibdi.

Qayd etilgan


Usmon  19 Fevral 2008, 12:18:22

Yana bir namuna...
Bu safar endi soat emas.
Zo'r soat yasagandim-u, shunchasiyam yetadi deb o'yladim :D
Bu safar o'z o'qi atrofida aylanayotgan 3d matn qo'yyapman.

Mana:

<a href="http://my-files.ru/3DText.swf" target="_blank" class="new_win">http://my-files.ru/3DText.swf</a>

Buni tayyorlashda AS dan juda oz foydalanilgan. Faqat bir joyda:

onClipEvent (enterFrame) {
_rotation += 5;
}

kodi bor xolos.
Asosiy ish matn harflarini doira atrofida joylashtirib olishdan iborat.

Asos (.fla) faylni ham joylashtirdim. Mana: 3DText.fla
Kod qayerga ilinganini o'zingiz ko'rib olarsiz ;D

Qayd etilgan


asror  04 Dekabr 2008, 20:07:42

Salom hammaga! manga bitta narsada, yordam bersangiz. Agar  knopkaga biror animatsiya qo'ysam, faqat  knopkani bosib turganimda u harakatlanadi. agar bosishni to'xtasam yana animatsiya yo'qoladi.   qanday qilib faqat bitta bosganda animatsiya o'zi harakalanadi???

Qayd etilgan


LEONARDO_1024  11 Dekabr 2008, 08:34:17

Birodarlar, bu mavzuga kirib sizlarning, Action script haqidagi suhbatdan juda xursand bo'ldim, chunki o'zim ham hozir har xil o'yinlar yasash bilan shug'ullanaypman,

mana bular men yasagan o'yinlarim:
http://leonardo1024.ucoz.net/StatistikTest.swf

http://leonardo1024.ucoz.net/Oqotish.rar

http://leonardo1024.ucoz.net/MyNationalGeographic.rar

http://leonardo1024.ucoz.net/dvigatel.rar

Usmon,  menga action scriptning yangi imkoniyatlarini o'rganishda yordam berolasizmi?

Qayd etilgan


azizbek_mx  13 Aprel 2011, 15:26:15

Bu mavzu ham davom etsa yahshi bo'lardi...

Qayd etilgan